Van Kaag en Braassem- naar Ringvaartschaatsavond

6 jaar geleden werd de Kaag en Braassemschaatsavond voor het eerst gehouden. Een schaatsavond voor jong en oud, georganiseerd door de verenigingen uit de gemeente, waar de gezelligheid hoog in het vaandel staat. Bij de 5e editie in 2017 werd duidelijk dat het concept hier en daar wat aangepast moest gaan worden: een aantal verenigingen wilde er namelijk mee stoppen. Na overleg met de ijsclubs Ter Aar, Blauwe Beugel en VZOD zochten we contact met een aantal andere ijsclubs, die allemaal erg enthousiast waren. Omdat nagenoeg alle ijsclubs die meedoen rond de Ringvaart liggen, kreeg het evenement een nieuwe naam: Ringvaartschaatsavond

Een nieuwe opzet

Veel onderdelen van de Ringvaartschaatsavond blijven het zelfde: de 100 meter korte baan wedstrijd, de race tegen de haas, de marathon en de 11-dorpentocht, die voor deze gelegenheid is omgedoopt in “Rondje Ringvaart”. Nieuw zijn de marathon voor recreanten over 10 ronden en de clubestafette. Bij dit laatste onderdeel is het de bedoeling dat er steeds 3 rijders van een ijsclub aan het schaatsen zijn. Een schaatsbeschermer is het estafettestokje. De rijders mogen afgewisseld worden door andere rijders. In totaal mogen er per ijsclub 8 rijders op het ijs staan. De club die na 10 minuten de meeste rondjes heeft afgelegd, is winnaar. Ook nieuw is dat er niet alleen op het ijs, maar ook naast het ijs veel te doen is. Een koek en zopie tent, marktkraampjes voor de ijsclubs en waarschijnlijk ook een heus dweilorkest. Kortom, alle ingrediĆ«nten voor een gezellige schaatsavond zijn aanwezig. Noteer daarom de datum: zaterdag 6 januari 2018, aanvang 19.45 uur.

Programma

  • 19:45 tot 20:15 uur: 100 meter wedstrijden (jeugd + ouders)
  • 20:15 tot 20:45 uur: Race tegen de Haas (jeugd)
  • 20:45 tot 21:15 uur: Rondje Ringvaart (jeugd + ouders)
  • 20:45 tot 21:15 uur: Schaatsclinic voor recreanten
  • 21:15 tot 21:30 uur: Pauze
  • 21:30 tot 21:50 uur: Clubestafette
  • 21:50 tot 22:05 uur: Recreatie marathon recreanten
  • 22:05 tot 22:20 uur: Pauze
  • 22:20 tot 22:50 uur: Ringvaart, Kaag en Braassem-marathon

Meer informatie vind u op: www.ringvaartschaatsavond.nl